GLOBSUS

Helpt je op weg naar duurzame events 

GLOBSUS in bulletpoints
  • Online applicatie om events duurzamer te maken
  • Gebruikt zowel de SDGs als ESG als framework voor het kaderen van de duurzaamheidsacties
  • Nuttig voor eventmanagers, duurzaamheidsmanagers en communicatiemanagers
  • Unieke bottom-up aanpak waarbij er altijd wordt gestart vanuit herkenbare duurzaamheidsacties (SEA’s of Sustainable Event Actions) om finaal vanuit de eigen adminruimte een bruikbaar en implementeerbaar duurzaamheidsplan/rapport te krijgen.
  • Proof of concept is klaar en wordt momenteel getest. Een breed inzetbare versie van GLOBSUS wordt verwacht tegen eind november 2023.
  • GLOBSUS is een product van GLOBSUS BV (in oprichting). Peter Decuypere (event expert), en Geert De Laet (Software architect)  zijn de oprichters. 
.

<ul style=”font-size: 16px; background-color: #ffffff;”>

.

GLOBSUS doel en ambities

De ambitie van GLOBSUS is om eventorganisatoren, groot en klein, te helpen om op een intuïtieve manier hun events duurzamer te maken en daarbij kennis op te doen over het belang en de werking van de SDGs en de ESG-impactareas. 
.

 

 

  •  

 

 

De ambitie van GLOBSUS is om eventorganisatoren, groot en klein, te helpen om op een intuïtieve manier hun events duurzamer te maken en daarbij kennis op te doen over het belang en de werking van de SDGs en de ESG-impactareas. 

 

 

Uniek aan de applicatie is de bottom-up aanpak waarbij er altijd wordt gestart vanuit herkenbare duurzaamheidsacties (SEA’s of Sustainable Event Actions). De applicatie is zodoende zowel bruikbaar voor de onderlegde als voor de beginnende event-/duurzaamheidsmanager en zal helpen om vlug tot vele  impactvolle duurzaamheidsacties te komen. De meegegeven mogelijke indicatoren kunnen de duurzaamheidsmanager ook helpen om de impact te meten van zijn acties.

 

 

 

Naast het aanbieden van een online applicatie, biedt GLOBSUS ook consultancy en workshops aan rond duurzaamheid op events. 

 

 

GLOBSUS MAAKT GEBRUIK VAN HET SDG-FRAMEWORK

GLOBSUS bezoekt door het jaar heen events en verslaat deze vanuit het duurzaamheidsperspectief. Zodoende komen er altijd nieuwe en actuele best practices en dus inspirerende Sustainable Event Actions bij. Deze Sustainable Event Actions worden door de GLOBSUS-experten gelinkt aan de SDGs (Sustainable Development Goals) en de subtargets. Het framework van de SDGs laat toe om duurzaamheid veel breder te vatten dan enkel vanuit het milieuperspectief. Dan kan bijvoorbeeld een ruim aanbod van niet-alcoholische dranken of het aanbieden van een ruimte voor het afkolven door jonge moeders (Pukkelpop), of het meer gendergelijk maken van een programmatie ook, en terecht gezien worden als mogelijke duurzaamheidsacties. 

 

 

Naast de SDGs worden de duurzaamheidsacties ook nog gekaderd binnen de Europees belangrijke ESG-impactareas (Environmental, Social, Governance). Hierdoor kan elke planning en rapportage ook vlot begrepen worden door alle stakeholders (bezoekers, partners, leveranciers, overheden, opdrachtgevers,…).

 

 

 

VOOR WIE IS GLOBSUS?

GLOBSUS kan gebruikt worden door zowel ondernemers als door privépersonen. Binnen een onderneming/organisatie is GLOBSUS vooral nuttig voor event managers, duurzaamheidsmanagers en communicatiemanagers

 

 

DE MENSEN EN BEDRIJF ACHTER GLOBSUS

GLOBSUS is een  BV in oprichting (voorzien voor eind augustus 2023), en heeft als doel om de duurzaamheid van events te faciliteren. Peter Decuypere is mede-oprichter van GLOBSUS en is een gerespecteerd event expert. Geert De Laet, eveneens mede-oprichter, heeft een jarenlange ervaring als software architect. 

 

https://www.linkedin.com/in/peterdecuypere/

https://www.linkedin.com/in/geert-de-laet-110542/